Bitki ve Meyve Çayları / Üretim Teknolojisi

MÜMSAD üyelerinin bitki meyve çayları üretimi ISO 9001:2000, ISO 22000, ISO 14001 ve ISO 18001 yönetim sistemleriyle yürütülmektedir.

Bu standartlara uymayan hiçbir hammadde ve ambalaj malzemesi üretime alınmamaktadır. Kullanılan malzemeler, ürünlerin doğallığını bozmayacak niteliktedir.

Doğadaki en doğal haliyle paketlenen gerçek bitki ve meyvelerin tazeliğinin ve içeriğindeki yararlı bileşenlerin korunması için ambalaj çok önemlidir. Ürünlerde, hijyenin korunması ve pratik kullanım için yüksek paketleme teknolojileri kullanılmaktadır.

Bitki, meyve çayları 3 farklı teknoloji ile üretilmektedir. Poşetler alüminyum tel düğüm veya ısıl yapışmalı filtre kağıdı ile kapatılabilmektedir. İpliğin poşete tutturulması da tel, düğüm veya özel yapışkanlı bir etiket ile yapılabilmektedir.

Çay poşetleri kağıt veya ısıl yapışmalı, dört tarafı kapalı, aroma korumalı dış poşet zarflarına koyulabilmektedir. Son aşamada kağıt veya dört tarafı kapalı korumalı poşetler, karton kutu içerisine yerleştirilmektedir. Bitki-meyve çayı üretimi tamamen otomatik makinelerle, el değmeden, hijyenik koşullar altında gerçekleşmektedir.