Bulyonlar / Üretim Teknolojisi

Bulyonlar, yemeklere lezzet ve aroma katan pratik mutfak ürünleridir. Evde uzun zaman ve emek harcanarak hazırlanabilen et ve tavuk suyunun kullanıldığı her yemekte rahatça kullanılabilir. Yemeklerin veya sosların hazırlanışı sırasında ilave edilerek özellikle çorba, tencere yemekleri ve pilavları lezzetlendirmede kullanılır.

Bulyonlar, et veya tavuk ekstraktlarına sofra tuzu ve lezzet verici maddeler, çeşidine göre kurutulmuş sebzeler, baharatlar, otlar, aromalar eklenerek; hayvansal ve bitkisel yemeklik yağlardan herhangi biri, nişasta, maltodekstrin ve/veya sakaroz ilave edilerek üretilir. Bulyonları farklı formatlarda üretmek mümkündür. Buna göre, tablet, macun, granül, toz ve likit konsantre halde bulyonlar kullanıma sunulmaktadır.

Bulyon üretimi için uygun hammaddeler reçetesine göre dozajlanarak mikserlerde karıştırılır. Hazırlanan toz halindeki karışım, ambalajlama makinalarında presleme, sarma, kartonlama işlemlerinden geçerek arzu edilen formatta ambalajlanır.