Dondurulmuş Ürünler / Üretim Teknolojisi

Dondurulmuş gıda üretimi zorlu üretim dallarındandır. Çünkü zaman, sıcaklık ve hijyen gibi parametreler sürekli ve kusursuz bir şekilde kontrol altında tutulmalıdır. Dondurulmuş gıda ürünlerinde katkı maddesi kullanılmaz.

Gıda ürünlerinin uzun süre dayanması için özel IQF (tek tek dondurma) yöntemiyle dondurulmaları yeterlidir, ayrıca kimyasalların kullanılmasına gerek yoktur. Ürün hızla dondurulur ve paketlenir. Üretimin tüm süreçlerinde zamana karşı yarış söz konusudur ve sıcaklık sürekli kontrol edilen çok önemli bir parametredir.

Ortam ve personel hijyeni de son derece önemlidir. Gıda güvenliğini riske etmemek amacıyla üretimin tüm aşamalarında katı kurallar uygulanır.

Üretim kadar, depolama, sevkiyat ve satış noktasındaki dolap sıcaklığı da çok önemli faktörlerdir. Dondurulmuş ürünlerin merkez sıcaklığının -18°C ve altında olması sağlanmalıdır. Dondurulmuş ürünlerin ham maddeleri, girdi kontrol aşamasında ve paketlenmiş ürünler, sevk edilmeden önce mikrobiyolojik kontrollere tabi tutulur.