Basında Margarin

Trans Yağ Seviyesi Yüzde 1’in Altına İndi!

Dünya Sağlık Örgütü’nün direktifleri doğrultusunda dünyada trans yağ oranının yüzde 2’ye indirilmesi öngörülüyor. Türkiye’deki üreticiler, yüzde bir oranını yıllar önce başardı.

Birçok hastalığa sebep olan trans yağlara karşı bilinç hızla gelişiyor. Gıda Mühendisi Ebru Akdağ, Türkiye’deki firmaların 2006 yılında geçiş dönemini tamamladıklarını ve özelliklerde margarindeki trans yağ oranının yüzde birin altına çekildiğini bildirdi. Türkiye’nin trans yağ konusunda ABD’den 11, Kanada’dan 13, Avrupa Birliği’nden de tam 14 yıl ilende olduğunu belirten Akdağ, trans yağ konusunda yasal düzenlemenin yapılmasının da faydalı olacağını vurguladı.

 

 

 

Kaynak: